apartment architecture carpet chair

Waarom zou ik tweedehands meubels verzekeren?

Mijn tweedehands meubels verzeker ik best niet!

Een brandverzekering is ondanks wat velen denken een meer ingewikkelde materie. Het zal u dan ook niet verwonderen dat er heel wat misverstanden rond bestaan, zo ook rond het verzekeren van uw inboedel en meubels. Zo sluiten velen snel een standaard woningpolis af zonder zich bijkomende vragen te stellen. Heel wat (bank)kantoren en agenten gaan mee in deze denkwijze en willen de cliënt niet onnodig belasten.

In onze reeks ‘de grootste fouten binnen een brandverzekering’ belichten we de komende zes weken op vrijdag de grootste misvattingen die leven rond een brandverzekering.

Waarom zou ik mijn tweedehands meubels verzekeren?

Of u uw inhoud al dan niet verzekert, is uiteraard uw vrije keuze. Toch is dit het overwegen waard, want u kunt deze quasi volledig in nieuwwaarde verzekeren. Dit betekent dat de schadevergoeding zal bestaan uit de nieuwprijs  van het goed in de winkel. Goederen die sneller verslijten (bv. linnen, kledij, …) of niet nieuw te koop zijn (bv. antiek, kunst, …) vallen onder de uitzonderingen. Bovendien mag sleet niet in mindering worden gebracht wanneer deze kleiner is dan 30%. Dit is wettelijk zo bepaald.

Zo zal bijvoorbeeld een eettafel van 2.500 euro met 30% sleet nog steeds aan 2.500 euro worden vergoed. Is uw fauteuil 50% versleten, dan zullen de meeste verzekeraars nog 80% terugbetalen. Toch zijn er ook maatschappijen die de slijtage dan volledig in mindering brengen. Iets wat u wellicht niet merkt wanneer u louter naar de verzekeringspremie kijkt.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline.